Turk Telekom Şirket Raporu

  • 29.03.2017 12:01

Türk Telekom

Endeksin Üzerinde Getiri

Hedef Fiyat: 7.7TL

%30 Yükseliş Potansiyeli

 

Türk Telekom ülke çapında internet/fiber ağının olması, 4G frekans ihalesinden sonra mobil kapsama alanındaki iyileşme ve katma değerli içerik sunan TV servisleriyle geniş bir ürün portföyüne sahiptir. Bu durum, şirketin hizmet sunduğu segmentlerde tamamlayıcı ürünlerle yeni müşteri kazanımını kolaylaştırmaktadır. Özellikle, sabit ses, internet ve mobil alanında faaliyet gösteren iştiraklerinin Türk Telekom markası altında toplanması ve satış kanallarının birleştirilmesi suretiyle son üç yıldır devam eden entegrasyon çalışmamalarının şirketin gelir büyümesine katkı sağlamaya başladığını söylemek mümkün. Türk Telekom 2012-15 yılları arasında ortalama yıllık %5 büyümenin ardından 2016 yılında %11 gelir büyümesi kaydetmiştir. Hem sabit hat hem de mobil segmentlerde data kullanımındaki güçlü artışın da katkısıyla şirket yönetiminin paylaştığı %8-9 gelir büyümesi beklentisi ve de bizim tahminimiz olan %8.2’lik beklentinin yukarı potansiyel taşıdığını düşünmekteyiz. Geçen yıl Temmuz ayından bu yana TL’nin değer kaybetmesi, 2016 yılında ilk defa zarar açıklanması ve 2017 de kar payı dağıtılmayacak olması gibi sebeplerle endekse göre daha zayıf performans sergileyen hisse için büyüme trendinin güçlü devam etmesi hisse fiyatını destekleyecek en önemli unsurdur. Türk Telekom için hedef fiyatımızı 7TL’den 7,7TL’ye yükseltiyoruz. Hedef fiyatımız cari fiyatlara göre %30 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir.

 

2017’nin ilk yarısında 4G lisansının son taksitinin ödenmesiyle Türk Telekom’un net borcunun en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından bu yıl kar payı da ödenmeyecek olması itibariyle net borcun sene sonunda 2016’ya göre daha düşük seviyelerde oluşmasını bekliyoruz. Ayrıca, 2017 yılında TL’nin Dolar ve Euro’ya karşı %6 civarında değer kaybetmesi beklentimiz çerçevesinde geçen yıl 724mn TL net zarara karşın şirketin 2017 yılında 1,23milyar TL net kar açıklamasını bekliyoruz.

 

Türk Telekom’un %55 sahibi olan Oger Telekom’un ana ortağı Saudi Oger geçen yıl Eylül ayında ödemesi gereken borç taksitini ödeyememişti. Bunun ardından, şirketin Türk Telekom hissesi dahil olmak üzere varlık satışına gidebileceğine yönelik açıklamalar gelmişti. Türk Telekom’da olası bir hisse satışında oluşabilecek fiyatın şu anki hisse fiyatına göre potansiyel sunabileceğini düşünüyoruz.

 

Türk Telekom hisse performansı için en önemli gördüğümüz risk TL’deki değer kaybı olarak ön plana çıkıyor. TL’nin Dolar ve Euro’ya karşı %10 değer kaybetmesi 2017 yılı net karını kur farkı giderleri sebebiyle 1,7milyar TL aşağı çekebilir. Bunun yanında, internet ve mobil gelirlerinde olası bir yavaşlama gelir büyümesinin şirket yönetiminin ve bizim tahminlerimizin altında kalmasına yol açabilir.




Saygılarımızla,

OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.