Pakistan Dışişleri Bakanı, İran savaşını görüşmek üzere Çin'e gidiyor [FNC-NEWS]

  • 31.03.2026 08:16


Beşinci haftasına giren İran savaşı sürerken Pakistan Dışişleri Bakanı İshak Dar, Çinli mevkidaşı Vang Yi'nin daveti üzerine Salı günü Pekin'e gidiyor. Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre iki bakan, bölgesel gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele alacak.
Arabuluculuk sürecinde kilit bir aktör olarak öne çıkan Pakistan, hem ABD hem de İran ile köklü ilişkilerinden yararlanarak barış görüşmelerine zemin hazırlamaya çalışıyor.
Pakistan, Pazar günü Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır dışişleri bakanlarına ev sahipliği yaparak Ortadoğu çatışmasını masaya yatırdı. Toplantının ardından Dar, "Pakistan'ın İran ile ABD arasındaki görüşmelere kolaylaştırıcılık yapmasına her iki tarafın da güven duyduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz" açıklamasını yaptı ve Islamabad'ın önümüzdeki günlerde kapsamlı bir çözüm için iki taraf arasında anlamlı görüşmelere ev sahipliği yapmaktan onur duyacağını ifade etti.
ForInvest Haber