ASUZU

  • 06.11.2009 10:24
Geçen senenin aynı çeyreğinde 3.5milyon TL'lik zarar vardı. Net kar beklentimiz olan 1milyon TL zararın hafif üstünde 1.5mn TL gelirken piyasa beklentisi olan 5mn TL'nin altında kaldı. Fakat, şirketin faaliyet gösterdiği midibüs ve kamyon gibi segmentlerde talebin hala çok düşük seviyelerde olması gelirleri geçen seneye göre %35 aşağıda bıraktı.
§ VAFÖK 3 çeyrekte pozitife döndü... Şirketin daha karlı yedek parça ve kamyonet satışlarının artmasıyla 3. çeyrekte %9'luk bir vergi, amortisman ve faiz öncesi kar marjı elde edildi. Şirketin faaliyetlerindeki iyileşme yüksek gelen VAFÖK marjının altındaki en önemlin sebep olarak gösterilebilir.
§ Talebin hala zayıf seyretmesi, üretimi de baskı altında bırakıyor... 3. çeyrekte de zayıf talep koşullarının stok eviyelerini azaltma yönünde etki gösterememesi sebebiyle Şirket'in üretimindeki daralma %88 seviyelerine ulaşmıştır.
§ Binek otomobil ve hafif ticari araç segmentlerindeki ÖTV kaynaklı yükselmeye rağmen Anadolu Isuzu'nun faaliyet gösterdiği segmentlerde toparlanma işaretleri görülemedi... Hafif ticari araç satışları 3. çeyrekte yatay seyretmesine rağmen kamyon ve midibüs segmentlerindeki daralma sırasıyla %40 ve %54 oldu.
§ Anadolu Isuzu için "ENDEKSİN ALTINDA GETİRİ" tavsiyemizi koruyoruz... Anadolu Isuzu'nun faliyet gösterdiği segmentlerde (özelikle midibus ve kamyon) talebin önümüzdeki 6 ay için önemli miktarda iyileşme kaydedemeyeceği yönündeki düşüncemiz sonucunda ASUZU için %16 yükseliş potansiyeliyle "ENDEKSİN ALTINDA GETİRİ" tavsiyemizi koruyoruz. Hedef piyasa değerimizi ise 90mn dolardan 95 milyon dolara yükseltiyoruz.

Alper Özdemir
Oyak Yatırım Araştırma