Brisa 3Ç 2016

  • 01.11.2016 09:41

Brisa 3Ç 2016 döneminde 8 milyon TL net zarar açıkladı 3Ç için piyasa beklentisi 37 milyon TL net kar açıklanması yönündeydi. Brisa’nın net satışları bu çeyrekte %11 gerilerken, zayıf satış performansı karlılığı da olumsuz etkileyerek şirketin zarar açıklamasına yol açtı.

Satış adetleri hem yenileme pazarında, hem de OE pazarında (araç üreticilerine yapılan lastik satışları) geçen seneye göre daralma kaydetti. Yenileme pazarındaki daralma %12 olarak gerçekleşirken, OE satışları ise %15 küçüldü. İhracatta ise büyüme hızı bu çeyrekte bir miktar yavaşladı ve %5 olarak gerçekleşti. Böylece, Brisa'nın toplam satış adetlerindeki daralma %6 olarak gerçekleşti.

TL’de yaşanan değer kaybı ve zayıf fiyatlama nedeniyle, brüt kar marjı geçen seneye göre 7 puan düşüş kaydetti. Faaliyet kar marjı (VAFÖK) ise 13 puan düşüş göstererek %20 seviyesinden tek haneli rakamlara geriledi.

Bu sonuçlar sonrası piyasada hisse üzerinde sert satış baskısı oluşabilir. Şirketin bugün analistler ile yapacağı telekonferans sonrası tahminlerimizi güncellemeyi planlıyoruz.

Saygılarımızla,

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA