TCELL-TTKOM

  • 13.07.2016 20:00

Mobil telekom pazarında, operatörler datanın ön planda olduğu tarifelere odaklanmaya devam ediyorlar. Özellikle Nisan ayındaki 4G lansmanının ardından ortalama data kullanımı ciddi anlamda artmış bulunmaktadır. Beklendiği gibi yoğun rekabet ortamında ciddi bir değişiklik olmadı, fakat özellikle Turkcell’in değer odaklı strateji benimsemesinin sonuçlarını abone pazar payı kayıplarında gözlemlemek mümkün. Diğer taraftan Turk Telekom ve Vodafone numara taşıma kampanyaları sayesinde Turkcell’in kaybettiği pazar payını paylaştıklarını gözlemliyoruz. Turkcell’in yönetim değişikliği de yaşadığı son iki yılda, şirket nette 1.5mn abone kaybederken 2.6mn faturalı abone kazandı ve faturalı abone oranını 10 puanlık artışla %50’ye yükseltti. Aynı dönemde Turkcell’in pazar payı 4 puanlık düşüşle %45.5’e geriledi. Bu trendin yılın geri kalanında da devam etmesi beklenebilir. Her iki operatör için de artan data kullanımının ortalama gelirlere olumlu etkisi önümüzdeki çeyreklerde görülmeye devam edecektir. Hem Turkcell hem de Turk Telekom’un tüm yıl için büyüme beklentileri olan sırasıyla %8-10 ve %7-9 aralıklarının üst bandında gelir büyümesi yakalayacaklarını düşünüyoruz.

Turkcell için Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyemizi yineliyoruz. Hedef fiyatımız olan 13TL %20 yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Şirketin gelirlerinin %92’sini oluşturan Türkiye operasyonlarındaki güçlü büyüme, marjlarda iyileşme beklentimiz, Fintur Holding paylarının alınması ve kule şirketi Global Kule’nin halka arzıyla ilgili haber akışının hisse fiyatını destekleyeceğini düşünüyoruz.

Turk Telekom için tavsiyemizi Endeksin Üzerinde Getiri’ye yükseltiyoruz. Hedef fiyatımız olan 8 lira %27 yükseliş potansiyeline işaret etmektedir. Turk Telekom’un, özellikle sabit internet ve mobil segmentlerindeki yüksek büyüme sayesinde 2016 yılını %9 gelir büyümesiyle kapatacağını öngörüyoruz. Diğer taraftan şirketin geçen yıl içerisinde Avea, Ttnet ve Turk Telekom markalarını Turk Telekom markası altında birleştirmesinin ve tek satış noktasından tüm hizmetleri sağlayabiliyor olmasının yaratacağı sinerjinin hem gelir büyümesinde hem de maliyet kalemlerinde görülmesini bekliyoruz. Saygılarımızla, OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.