TEKRAR- ForInvest Haber Anketi- TCMB'nin Ekim ayı toplantısına ilişkin medyan beklenti 100 baz puan faiz indirimi oldu [FNC-NEWS]
- 22.10.2026 13:51
*19 Ekim tarihinde yayınladığımız anketimizi tekrarlıyoruz.ForInvest Haber tarafından gerçekleştirilen ankette, TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 22 Ekim'de yapılacak yılın yedinci toplantısı için, ekonomistlerin medyan beklentisi, politika faizinin 100 baz puan indirilerek %36 seviyesine çekilmesi yönünde oluştu.
26 ekonomist ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilen ankette, 19 ekonomist ve kuruluş 100 baz puan indirim beklerken, 3 ekonomist faizin değişmeyeceğini, 2'şer ekonomist ise 50 ve 150 baz puanlık faiz indirimi gelebileceğini tahmin ettiler.
TCMB, Ocak ayı toplantısında da temkinli bir davranış sergileyerek 100 baz puanlık bir faiz indirimi adımı atmış ve politika faizin