CBRE Türkiye/Yalnızcan: Uluslararası konaklama markalarının Türkiye pazarında portföylerini genişletme ve yeni konseptlerle yer alma isteği son derece yüksek [FNC-NEWS]
- 14.09.2026 09:54
Otel ve turizm gayrimenkulü pazarındaki gelişmeleri değerlendiren CBRE Türkiye Genel Müdürü Can Kadir Yalnızcan, konuya ilişkin açıklamasında, "Uluslararası konaklama markalarının Türkiye pazarında portföylerini genişletme ve yeni konseptlerle yer alma isteği son derece yüksek" dedi.
ForInvest Haber'e gönderilen açıklama şöyle:
"Küresel turizm pazarında artan talep ve yükselen ziyaretçi sayıları, Türkiye'nin ana metropolü İstanbul'u uluslararası otel zincirlerinin ve gayrimenkul yatırımcılarının radarında üst sıralara taşıyor. Otelcilik pazarı araştırma verilerine göre İstanbul, planlama ve inşaat aşamasındaki 50 yeni otel projesiyle Avrupa genelinde ikinci sırada yer alıyor. CBRE Türkiye Genel Müdürü Can Kadir Yalnızcan, nitelikli konaklama alanlarına olan ihtiyacın yatırımları tetiklediğini ve uluslararası zincirlerin pazara ilgisinin ivme kazandığını vurguluyor.
Türkiye'nin turizm potansiyeli ve İstanbul'un küresel bir iş ile kültür merkezi olma konumu, konaklama gayrimenkulleri pazarındaki hareketliliği artırıyor. Küresel otelcilik raporlarına yansıyan verilere göre Londra'nın ardından Avrupa'nın en çok otel projesi geliştirilen ikinci kenti olan İstanbul, 50 yeni otel yatırımı ve binlerce odalık ilave kapasiteyle büyümesini sürdürüyor.
Uluslararası Zincirlerin Türkiye İştahı Yüksek
Otel ve turizm gayrimenkulü pazarındaki gelişmeleri değerlendiren CBRE Türkiye Genel Müdürü Can Kadir Yalnızcan, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydediyor:
"İstanbul turizmde yalnızca ziyaretçi sayısıyla değil, kişi başıHaber