HİSSE DEĞERLENDİRMESİ- Vakıf Yatırım, KARDEMİR (D) için hedef fiyatını 52,6 TL'den 58 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak sürdürdü [FNC-NEWS]
- 17.08.2026 09:46
(+) Kardemir (KRDMD): Kardemir, 2026 yılının ikinci çeyreğinde piyasa beklentisinin (5,5 mlr TL) ve beklentimizin (5,2 mlr TL net kar) üzerinde yıllık %242 artışla 5,9 mlr TL net kar açıkladı. Bu çeyrekte, operasyonel performanstaki iyileşme ve 4,9 mlr TL'lik ertelenmiş vergi geliri net karlılığı destekledi. Kardemir ikinci çeyrekte yıllık %10 artışla 701 bin ton sıvı çelik üretimi gerçekleştirirken, şirketin satış hacmi aynı dönemde yıllık %17 artışla 699 bin tona ulaştı. Toplam satış gelirleri beklentimizin (19,9 mlr TL) ve piyasa beklentisinin (20,4 mlr TL) hafif üzerinde yıllık %8 artışla 20,8 mlr TL olarak gerçekleşti. FAVÖK, ikinci çeyrekte beklentimizin (2,6 mlr TL) ve piyasa beklentisinin (2,7 mlr TL) hafif altında yıllık %66 artışla 2,5 mlr TL olarak gerçekleşti. FAVÖK marjı ise yıllık 4,3 puan artışla %12,2 oldu. Bu çeyrekte şirketin ton başı FAVÖK rakamını 80 $/ton (2Ç25: 51 $/ton, 1Ç26: 81 $/ton) olarak hesaplıyoruz. 2Ç26'da şirketin net borç pozisyonu 1Ç26'daki 3,6 mlr TL seviyesinden %91,3 azalışla 317 mn TL'ye gerilerken, Net Borç/FAVÖK rasyosu 0,03x (2Ç25:1,2x, 1Ç26:0,4x) olarak gerçekleşti.
Yorum: Şirket hisseleri, finansal sonuçlar öncesindeki son bir ayda endekse paralel bir performans sergiledi. Beklentilerle uyumlu ve yıllık bazda güçlenen operasyonel performans, artan karlılık ve azalan borçluluğa piyasa tepkisinin pozitif olmasını bekleriz. Makro varsayımlarımızda ve modelimizdeki güncellemelerin ardından Kardemir için 52,6 TL olan hisse başı hedef fiyatımızı 58,0 TL'ye yükseltiyoruz. Kısa vadeli önerimizi "Endeks Üzerinde Getiri" (Önceki: Endekse Paralel Getiri") olarak güncelliyor, uzun vadeli "AL" önerimizi ise sürdürüyoruz.
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.