ING Global, euro/TL ve dolar/TL için tahminlerini güncelledi [FNC-NEWS]
- 06.08.2026 13:35
ING Global, Türkiye'de enflasyonda yıllık bazda düşüş eğiliminin sürdüğünü ancak temel enflasyon ivmesindeki iyileşmenin sınırlı kaldığını belirtti. Banka, dezenflasyon sürecindeki zorlukların devam ettiğine dikkat çekerken jeopolitik risklerin azalması ve petrol fiyatlarının kontrol altında kalmasının enflasyon görünümünü destekleyeceğini ifade etti.
TCMB'nin döviz rezervlerindeki artışa değinilen raporda, haziran başı ile temmuz başı arasındaki kümülatif döviz alımlarının 20 milyar doları aştığı kaydedildi. Sermaye girişleri ve cari dengedeki mevsimsel iyileşmenin desteğiyle rezerv birikiminin kısa vadede devam etmesinin beklendiği aktarıldı.
ING, TCMB'nin temmuz ayında, muhtemelen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, likidite koşullarını gevşeterek efektif fonlama faizini %40'tan %37'ye indirebileceğini öngördü. Banka, politika faizinin 2026'nın dördüncü çeyreğinde %35'e düşebileceğini tahmin etti.
Raporda dolar/TL tahminleri 3 aylık dönem için 49,50, 6 aylık dönem için 53,0, 12 aylık dönem için 57,60 oldu. Euro/TL tahminler ise 3 aylık dönem için 57,92, 6 aylık dönem için 62,54, 12 aylık dönem için 69,12 hesaplandı.
ForInvest Haber