Japonya Maliye Bakanı Katayama'dan JGB yatırımcı tabanını genişletme çağrısı [FNC-NEWS]
- 16.07.2026 06:55
Japonya Maliye Bakanı Satsuki Katayama, Japon devlet tahvillerinin yatırımcı tabanının hem yurt içinde hem de yurt dışında genişletilmesinin önemli olduğunu söyledi. Katayama, hanehalklarının da Japon devlet tahvili sahipliğinde daha fazla yer alması gerektiğini belirtti.
Katayama, Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu'nun (GPIF) temel portföyünü her yıl gözden geçirmesine ilişkin kurallarda herhangi bir değişiklik olmadığını ifade etti.
GPIF'in temel portföyünü yıllık olarak incelemeyi sürdüreceğini belirten Katayama, bu değerlendirmelerde Japonya'nın büyüme stratejisinin etkisiyle önemli bir dönüm noktasına ulaşabilecek potansiyel büyümenin de dikkate alınacağını kaydetti.
Katayama ayrıca hükümetin emeklilik fonlarının portföy yönetimine müdahale edemeyeceğini veya fonları belirli bir yatırım tercihi yapmaya zorlayamayacağını vurguladı.
ForInvest Haber