Toyota, Teksas'taki fabrikasına 2 milyar dolarlık yeni üretim hattı kuracak [FNC-NEWS]
- 15.05.2026 07:18
Toyota Motor, Teksas eyaletinin San Antonio kentindeki mevcut üretim kompleksine yeni bir araç montaj hattı kurmak için onay başvurusunda bulundu. "Proje Orca" adı verilen yatırımın toplam büyüklüğü yaklaşık 2 milyar dolar olarak planlanıyor.
Teksas Kamu Hesapları Denetçisi'ne yapılan başvuruya göre inşaatın 2026 yılı sonuna kadar başlaması, araç üretiminin ise 2030'da devreye alınması hedefleniyor. Yatırımın 1,05 milyar doları bina ve mülk iyileştirmelerine, 950 milyon doları ise makine ve ekipmana ayrılacak.
Projenin 2028-2030 yılları arasında 2.000 yeni istihdam yaratması bekleniyor.
Toyota, açıklamasında üretim kapasitesini rekabetçi tutmak ve müşteri talebine yanıt verebilmek amacıyla tesislerini düzenli olarak değerlendirdiğini belirterek bu yatırımın Kuzey Amerika bölgesine, yerel üretime ve tedarikçilere olan uzun vadeli bağlılığını yansıttığını vurguladı.
ForInvest Haber