HİSSE DEĞERLENDİRMESİ- Deniz Yatırım, TTKOM için 83,00 TL hedef fiyat ile, "AL" tavsiyesini korudu [FNC-NEWS]

  • 07.05.2026 09:10

https://www.denizyatirim.com/Uploads/Deniz_Yat_r_m_Strateji_ve_Ara_t_rma_TTKOM_1_26_Bilan_o_De_erlendirme_13740.pdf


 
Türk Telekom, 1Ç26 döneminde 64.858 milyon TL satış geliri (Konsensüs: 64.393 milyon TL/Deniz Yatırım: 64.232 milyon TL), 27.298 milyon TL FAVÖK (Konsensüs: 26.606 milyon TL/Deniz Yatırım: 26.176 milyon TL) ve 10.457 milyon TL net kar (Konsensüs: 6.188 milyon TL/Deniz Yatırım: 6.188 milyon TL) açıkladı. 1Ç26 yılı finansallarında, parasal kazanç/kayıp kalemi altında 13.988 milyon TL'lik olumlu etki oluştu.
? Bilançoda olumlu okuduğumuz detaylar
ü Devam eden abone kazanımı, satış geliri, brüt kar ve FAVÖK büyümesi.
? Bilançoda olumsuz okuduğumuz detaylar
û Mobil ARPU'daki zayıflama ve artan net borç pozisyonu.
? Bilançoya dair kısa değerlendirmemiz
* 5G ihalesi kaynaklı borçluluk artışına rağmen, şirketin net kârı operasyonel performans ve parasal kazançların desteğiyle güçlenmiştir. Satış ve FAVÖK rakamları öngörülerle uyumlu seyrederken, net kârın beklentiyi aşmasında operasyonel başarıdan ziyade parasal kalemlerin belirleyici olması nedeniyle finansalları sınırlı olumlu olarak değerlendiriyoruz.
Genel değerlendirme: 2025 yılında süreçlerin tamamlanması ardından imtiyaz yenileme ve 5G spektrum satın alımı ödeme planını modelimize yansıtmıştık. Mevcut durumda, Türk Telekom için 12-aylık hedef fiyatımızı 83,00 TL, önerimizi AL yönünde koruyoruz. Şirket bugün finansallarına yönelik telekonferans gerçekleştirecek. Hisse, yıl başından itibaren BIST 100 endeksinin %6 gerisinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 7,9x F/K ve 3,0x FD/FAVÖK çarpanlarından işlem görmektedir. 2026 tahminlerimize göre TTKOM hissesi 2,2x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görmektedir.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.