ANALİZ- Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri (Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]
- 02.04.2026 14:56
Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri
2 Nisan 2026
TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 27 Mart ile biten haftada, (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) hisse senetlerinde 137mn USD alış gözlendi. DİBS (Kesin Alım) tarafında ise 1.370mn USD satış oldu. Öte yandan, ÖST tarafında ise 78mn USD satış gerçekleşti. Toplamda, yabancıların 23 - 27 Mart arası haftalık işlemleri 1.311mn USD'lik net satışa işaret etti.
Yılbaşından beri ise 27.03.2026 tarihi ile biten hafta itibarıyla hisse senedinde 1.336mn dolarlık net alış, DİBS (Kesin Alım) tarafında 1.509mn dolarlık net satış ve ÖST tarafındaki 1.281mn USD alışlarla birlikte toplamda 1.108mn USD giriş görüldü.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi,arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.