Microsoft, Chevron ve Engine No. 1, elektrik üretimi için özel anlaşma imzaladı [FNC-NEWS]
- 01.04.2026 07:21
Microsoft, Chevron ve yatırım fonu Engine No. 1, elektrik üretimi ve tedarikine yönelik bir özel anlaşma sürecine girdiklerini duyurdu.
Üç şirketten yapılan ortak açıklamada, ?Ticari şartlar henüz kesinleşmemiştir ve şu aşamada bağlayıcı bir anlaşma bulunmamaktadır? ifadeleri kullanıldı.
Chevron ve Engine No. 1, geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri?nde veri merkezlerinin yanına inşa edilecek doğal gaz yakıtlı elektrik santralleri için GE Vernova türbinlerini kullanmak üzere ortaklık kurduğunu duyurmuştu.
Bloomberg News?in aktardığına göre, Microsoft?u da kapsayan uzun vadeli anlaşma, Batı Teksas?ta inşa edilmesi planlanan doğal gaz yakıtlı bir elektrik santrali ile ilgili. Projenin maliyetinin yaklaşık 7 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Santralin, başlangıçta 2 bin 500 megavat elektrik üreterek büyük bir veri merkezi kampüsüne güç sağlaması hedefleniyor.
ForInvest Haber