Fed denetçileri, bankalardaki maddi finansal risklere öncelik verecekler [FNC-NEWS]
- 12.02.2026 06:18
Fed, bankacılık sektörüne yönelik denetim yaklaşımında kapsamlı bir değişiklik süreci başlatırken, daha önce bankalara iletilmiş bazı uyarı ve düzeltme taleplerini yeniden gözden geçirme kararı aldı.
Reuters?in haberine göre Fed, denetçiler tarafından bankalara iletilen, MRA (giderilmesi gereken hususlar) başlıklı uyarıları mercek altına alacak. Bu adım, Fed Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michelle Bowman?ın büyük bankaların gözetimine ilişkin başlattığı geniş kapsamlı reform süreciyle eş zamanlı yürütülüyor.
Yeni yaklaşım çerçevesinde denetçilerin, bankalardaki "maddi finansal risklere" öncelik vermesi talimatı verildi. Bowman, denetim süreçlerinin zaman içinde aşırı derecede prosedür odaklı hale geldiğini savunuyordu.
MRA?lar normalde bankaların gidermekle yükümlü olduğu sorunları ifade ediyor. Bu uyarıların dikkate alınmaması durumunda süreç daha ağır yaptırımlara, kamuya açık yaptırım kararlarına ve para cezalarına kadar ilerleyebiliyor.
ForInvest Haber