BofA, ABD ekonomisinin 206'da %2,8 büyümesini bekliyor [FNC-NEWS]
- 23.01.2026 07:02
Bank of America CEO'su Brian Moynihan, ABD ekonomisine ilişkin iyimser beklentilerini dile getirerek 2026 yılında gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 2,8 büyüyeceğini öngördüklerini söyledi. Bu tahmin, piyasalardaki genel beklenti olan yüzde 2,1?in üzerinde bulunuyor.
Davos?ta konuşan Brian Moynihan, bankanın büyüme tahminini yukarı yönlü revize etmesinde güçlü tüketici harcamaları, ücret artışları ve vergi düzenlemelerinin yarattığı teşviklerin etkili olduğunu belirtti. Moynihan, şirketler cephesinde ise bonus amortisman uygulamasının yatırımları desteklediğini vurguladı.
Moynihan?a göre olumlu görünümü besleyen unsurlar arasında yapay zekâ yatırımlarındaki hızlı artış, üretimin yeniden ABD?ye kaydırılması ve daha önceki faiz indirimlerinin gecikmeli etkileri de yer alıyor. Tüm bu faktörlerin bir araya gelmesiyle birlikte Bank of America, ABD ekonomisinin önümüzdeki yıl beklentilerin üzerinde bir performans sergileyebileceğini öngörüyor.
ForInvest Haber