ANALİZ- Yurt Dışı Sabah Bülteni (IKON Menkul) [FNC-NEWS]

  • 19.01.2026 08:06




SABAH BÜLTENI
*19 Ocak 2026 tarihinde Martin Luther King Günü Jr. nedeniyle, işlem saatlerinde değişiklik olan enstrümanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.ikonmenkul.com.tr/islem-saatleri/31/2026-01-15/2026-martin-luther-king-jr-gunu-islem-saatleri
*FED Başkanlığı için olası adaylardan biri olarak görünen Hassett için Trump, ?onu bulunduğu yerde tutmak istiyorum? açıklamasında bulundu.
* Trump, Grönland?ın ABD?ye geçmesine izin verilmediği takdirde, Danimarka, Norveç, İsveç, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda ve Finlandiya'ya 1 Şubat'tan itibaren %10, 1 Haziran'dan itibaren ise %25 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu. Konu üzerine AB acil toplantı kararı aldı.
*Trump'ın hafta sonu açıkladığı ek gümrük vergileri sonrasında ABD borsaları düştü. Değerli metaller yükseldi:
-Geçtiğimiz haftayı 25681 seviyesinde kapatan Nasdaq, yeni haftaya 25464 seviyesinde aşağı yönlü gap ile giriş yaptı ve 25364 seviyesine kadar geriledi.
-Geçtiğimiz haftayı 6977 seviyesinde kapatan S&P, yeni haftaya 6917 seviyesinde aşağı yönlü gap ile giriş yaptı ve 6911 seviyesine kadar geriledi.
-Geçtiğimiz haftayı 49554 seviyesinde kapatan DowJones, yeni haftaya 49310 seviyesinde aşağı yönlü gap ile giriş yaptı ve 49161 seviyesine kadar geriledi.
-Geçtiğimiz haftayı 4593 seviyesinde kapatan ons altın, yeni haftaya 4627 seviyesinde yukarı yönlü gap ile giriş yaptı ve 4690 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı.
-Geçtiğimiz haftayı 89.99 seviyesinde kapatan ons gümüş, yeni haftaya 90.76 seviyesinde yukarı yönlü gap ile giriş yaptı ve 94.12 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı.
*Çin ekonomisi 2025 yılının 4.çeyreğinde %1.2 büyüyerek beklentilerin biraz üstüne çıktı. 2025 yılının başından itibaren ise %5 büyüme ile beklentiler karşılandı.
*Çin işsizlik oranı Aralık ayında %5.2 beklentisine karşılık %5.1 oranında sabit kaldı.
*Çin perakende satışları Aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %1.0 beklentisine karşılık %0.9 artış gösterdi.
*Ekonomik takvimde bugün Euro Bölgesi ve Kanada?ya ait enflasyon verileri gündemde olacak.


ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.