NATO, Türkiye'nin Baltık hava misyonuna planlanandan daha erken katılmasını istiyor- Bloomberg [FNC-NEWS]
- 12.01.2026 19:31
Bloomberg News'in haberine göre, NATO, Türkiye'den Baltık Hava Kontrol görevine planlanandan daha erken F-16 savaş uçağı katkısı yapmasını istedi. Talep, Türkiye'nin planlanan rotasyonundan birkaç ay önceye denk gelmiş oldu.
Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, Türkiye halihazırda Aralık 2026-Mart 2027 döneminde Romanya'da savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyordu.
Ankara'nın ise NATO'nun talebine nasıl yanıt vereceğine henüz karar vermediği de belirtildi. Kaynaklar, Türk jetlerinin görev kapsamında en son 2025 başında devriye uçuşu gerçekleştirdiğini de ifade ettiler.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2026-01-12/nato-asks-turkey-for-air-policing-warplanes-ahead-of-schedule
ForInvest Haber