ANALİZ- Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri (Ziraat Yatırım) [FNC-NEWS]

  • 11.12.2025 14:56


TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 5 Aralık ile biten haftada, (piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış) hisse senetlerinde 154mn USD alış gözlendi. DİBS (Kesin Alım) tarafında 24mn USD satış oldu. Ek olarak, ÖST tarafında da 108mn USD alış gerçekleşti. Toplamda, yabancıların 1 - 5 Aralık arası haftalık işlemleri 239mn USD'lik net alışa işaret etti.
Yılbaşından beri ise 05.12.2025 tarihi ile biten hafta itibarıyla hisse senedinde 1.579mn dolarlık net alış, DİBS (Kesin Alım) tarafında 2.642mn dolarlık net alış ve ÖST tarafındaki 412mn USD alışlarla birlikte toplamda 4.632mn USD giriş görüldü.
 
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.