ANALİZ- Yurt İçi Günlük Bülten (IKON Menkul) [FNC-NEWS]
- 27.11.2025 08:26
https://news-files.foreks.com/attachment/2025-11-27/1764221178393_gunlukbulten27.11.2025.pdf
Yurt İçi Ekonomi Gündemi
*Haftanın üçüncü işlem gününe hafif alıcılı bir başlangıç yapan BIST-100 endeksinin gün içerisinde, 10.865-10.953 bölgesi aralığında geniş bir bantta dalgalandığı ve günü yüzde 0,53 değer kazanımıyla 10.914,65 puandan tamamladığını gördük. BIST-100 endeksinde gerçekleşen işlem hacmi 112,9 milyar TL oldu. Borsa İstanbul?da sektör endeksleri arasında dün, en fazla değer kazanan yüzde 5,24 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok değer kaybeden sektör ise yüzde 6,97 ile aracı kurumlar oldu.*Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Sayın Fatih Karahan, yaptığı açıklamalarda, enflasyon beklentilerindeki sapmanın en önemli nedeninin gıda fiyatları olduğunu belirtirken, "Bu sene yaşanan zirai don ve kuraklık dezenflasyon yönündeki algıları etkiledi" ifadelerine yer verdi.*Küresel piyasalarda risk iştahının seyrine ve kısa vadeli teknik göstergelerin görünümüne bakıldığında, BIST-100 endeksinin yeni işlem gününe pozitif bir açılış ile başlayabileceğini tahmin ediyoruz.*BIST-100 endeksini teknik olarak incelediğimizde, fiyatlama davranışlarında toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda kısa vadede 10.960-11.050 aralığı direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Olası, fiyatlama davranışlarında geri çekilmelerin veya realizasyonların gündeme gelmesi durumunda ise kısa vadede 10.870-10.780 aralığı destek bölgesi olarak izlenebilir.*Bugün, yurt içerisinde dış ticaret istatistikleri ve ekonomik güven endeksi verileri yakından takip edilecek.
Yurt Dışı Ekonomi Gündemi
*Bugün ABD?de Şükran Günü. Global (FX) piyasalarda CFD vadeli kontratlarda erken kapanışlar gerçekleşecek. ABD spot piyasalar ve vadeli tarımsal kontratlar kapalı olacak.*FED?in Bej Kitap raporu, son haftalarda ekonomik faaliyetin büyük ölçüde yatay seyrettiğini, tüketici harcamalarının zayıfladığını, istihdamda hafif bir düşüş ve tarifeler kaynaklı maliyet baskılarıyla birlikte fiyatlarda ılımlı artış gördüğünü ortaya koyuyor.*ABD vadelileri dünü yine pozitif kapattı ve hafta genelinde de pozitif seyretti.
https://ikonmenkul.com.tr/assets/upload/gunluk_bulten_27.11.2025.pdf
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.