ANALİZ- Yurt İçi Piyasalar Günlük Bülten (ÜNLÜ & Co / DAHA) [FNC-NEWS]

  • 19.11.2025 07:06




 
Borsa İstanbul direncini korumaya çalışıyor
Haftaya yurt dışı piyasalardan pozitif ayrışarak %1,25 oranında değer kazanımı ile başlayan BIST-100 endeksi dün küresel borsalarda zayıflığın sürmesine paralel olarak açılışın ardından -%0,6?ya kadar kayıpla karşılaştı. Ancak göreceli iyimser görünümünü sürdüren Borsa İstanbul günün devamında volatiliteye maruz kalsa da arka arkaya ikinci işlem gününü de artı bölgede noktaladı (+%0,28). Endeksin dirençli görünümünü ve yukarı yönlü hareket etme isteğini pozitif buluyoruz. Buna karşın kuvvetli bir momentumdan söz edebilmek için aşıldığını görmek istediğimiz teknik seviyeler henüz geride bırakılabilmiş değil. Bu açıdan bakıldığında haftanın geri kalanında dışarıdaki kırılganlığa karşı direncin ne ölçüde korunabileceğini takip ederek teknik görünümde daha fazla iyileşme sinyalleri arayacağız.
Eylül ve Ekim aylarını eksi bölgede noktalayan BIST-100 endeksinin Kasım ayı başından bu yana %2,2 oranında kayıpla seyrettiğinin de altını çizmek isteriz. Diğer bir ifade ile yaklaşık üç aydır TL faizinin belirgin şekilde altında getirilerin söz konusu olması hisse senetlerine anlamlı bir para girişi olmasını da zorlaştıran bir resim çiziyor. Küresel piyasalarda ise Aralık ayında Fed?den faiz indirimi beklentilerinin törpülendiği ve hisse senetlerinde yüksek değerlemelere dair endişelerin sürdüğü içinde bulunduğumuz dönemde bugün açıklanacak FOMC tutanakları (TSİ 22.00) ve NVIDIA?nın bilançosu (TSİ 00.20) risk iştahının şekillenmesinde pay sahibi olabilir.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.