ANALİZ- Yurt İçi Haftalık Değerlendirme (ÜNLÜ & Co / DAHA) [FNC-NEWS]

  • 10.11.2025 07:06




 
Ayın ilk haftası zayıf geçti.
TCMB Cuma günü açıkladığı yılın son Enflasyon Raporu?nda daha önce %25-29 bandında olan yıl sonu enflasyon tahmininin %31-33 olarak güncelledi. İlk 10 ayda enflasyonun zaten %29?a yaklaşması ve piyasa beklentisinin %32 civarında yoğunlaşması nedeniyle söz konusu bandın yukarı revize edilmesinin sürpriz olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yılın tamamlanmasına iki aydan daha kısa bir süre kaldığı için piyasalar açısından daha önemli olan nokta ise 2026 tahminleriydi. 2026 için bir önceki raporda açıklanan %13-19'luk tahmin aralığı ve %16?lık ara hedefte değişikliğe gidilmedi.
Buna paralel olarak sunumda özellikle dezenflasyon sürecinde ara hedeflere ulaşmak için sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğinin de altı çizildi. Piyasaların 2026 sonu enflasyon beklentisinin %22 civarında yoğunlaştığının altını çizmek gerekir. Ortaya çıkan tablo faiz indirimlerine daha temkinli bir duruşla devam edileceği şeklinde algılandığı için raporun açıklanmasının ardından özellikle bankacılık sektörü üzerinde yoğunlaşan baskının genele yayılan bir etki yarattığını gördük.
Yurt dışı piyasalarda da risk iştahı düşük seyredince destek bulmakta zorlanan BIST-100 son işlem gününü %1,3 oranında kayıpla noktaladı. Gündem açısından göreceli olarak sakin görünen yeni haftada hem endeksin baskıdan ne ölçüde sıyrılabileceğini hem de son dönemde durgun seyreden teknik görünümün ne derece iyileşebileceğini takip edeceğiz.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.