ÇATES Elektrik, EÜAŞ ile yerli kömür santrallerine yönelik teşvik mekanizması kapsamında, dolar bazlı alım garantisi esasına dayanan bir sözleşme imzaladı [FNC-NEWS]

  • 31.10.2025 09:24


ÇATES Elektrik, EÜAŞ ile yerli kömür santrallerine yönelik teşvik mekanizması kapsamında, dolar bazlı alım garantisi esasına dayanan bir sözleşme imzaladı. 
 
KAP açıklaması şöyle: 
 
Şirketimiz ÇATES Elektrik Üretim A.Ş., Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ile yerli kömür santrallerine yönelik teşvik mekanizması kapsamında, ABD doları bazlı alım garantisi esasına dayanan bir sözleşme imzalamıştır.

29/10/2025 tarihinde yürürlüğe giren bu anlaşma, 31.12.2029 tarihine kadar yapılacak elektrik satışlarını kapsamaktadır. Sözleşme kapsamında, saatlik Piyasa Takas Fiyatı (PTF) 75 ABD dolarının altında gerçekleştiğinde satışlar 75 USD seviyesinden yapılacak PTF'nin bu seviyenin üzerine çıkması durumunda ise satışlar piyasa koşullarına göre oluşan fiyat üzerinden gerçekleştirilecektir.
Bu doğrultuda, 2025 yılı kalan üretim döneminde üretilmesi planlanan elektriğin 289.500 MWh'lik bölümü ile 2026-2029 yılları arasındaki yıllık üretimin 1.651.260 MWh'lik kısmı asgari 75 USD/MWh fiyat düzeyinden doğrudan Elektrik Üretim A.Ş.'ye (EÜAŞ) satılacaktır.

ForInvest Haber