ANALİZ- Günlük Bülten (IKON Menkul) [FNC-NEWS]
- 31.10.2025 08:49
Yurt İçi Ekonomi Gündemi
Haftanın dördüncü işlem gününe alıcılı bir başlangıç yapan BIST-100 endeksinin gün içerisinde, 10.824-10.945 bölgesi aralığında geniş bir bantta dalgalandığı ve günü yüzde 0,31 değer kaybıyla 10.837,30 puandan tamamladığını gördük. BIST-100 endeksinde gerçekleşen işlem hacmi 121,2 milyar TL oldu.BIST-100 endeksine puan bazında dün, DSTKF, AKBNK, KOZAL, SAHOL ve GARAN pozitif katkı yaparken BIMAS, ASELS, PASEU, TCELL ve THYAO puan bazında negatif katkı yaptığını gördük.Sektör endeksleri arasında dün, en fazla değer kazanan yüzde 5,27 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok değer kaybeden sektör ise yüzde 3,89 ile ticaret oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,62 ve holding endeksi yüzde 0,79 değer kazanarak günü tamamladı.Haftanın dördüncü işlem günü kapanış verilerine bakıldığında, Avrupa borsaları günü karmaşık bir seyir ile tamamladı. ABD borsaları ise günü düşüş ile tamamladı.Global piyasalarda risk iştahının seyrine ve kısa vadeli teknik göstergelerin görünüme bakıldığında, BIST-100 endeksinin yeni işlem gününe hafif alıcılı bir açılış ile başlaması beklenebilir. Bugün, yurt içerisinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanacak olan Dış Ticaret İstatistikleri veri seti yakından takip edilecek.
Yurt Dışı Ekonomi Gündemi
*Amazon, üçüncü çeyrek bilançosunda 1.57 $ hisse başı kar beklentisine karşılık 1.95 $ hisse başı kar açıkladı.*Apple, üçüncü çeyrek bilançosunda 1.78 $ hisse başı kar beklentisine karşılık 1.85 $ hisse başı kar açıkladı.*Japonya?da Tokyo Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim ayında yıllık bazda %2,8 artarak, beklenti olan %2,6?nın ve önceki %2,5?lik oranın üzerinde gerçekleşti.*NVIDIA yapay zeka girişimi Poolside?a 1 milyar dolara kadar stratejik yatırım yapmayı planlıyor.
https://www.ikonmenkul.com.tr/assets/upload/gunluk_bulten_31.10.2025.pdf
ForInvest HaberBurada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.