Beyaz Saray'a göre Trump'ın yeni gümrük vergileri 'derhal yürürlüğe girecek' [FNC-NEWS]
- 02.04.2025 06:28
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Donald Trump'ın bugün açıklayacağı gümrük vergileri, açıklandıktan hemen sonra yürürlüğe girecek.
Beyaz Saray Basın sekreteri Karoline Leavitt Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, ""Anladığım kadarıyla gümrük vergisi açıklaması yarın yapılacak. Başkan bir süredir bununla dalga geçiyordu" dedi ve Trump'ın 2 Nisan'ı Amerika'nın "kurtuluş günü" olarak defalarca vurguladığını belirtti.
Leavitt basın brifinginde, Trump'ın uygulayacağı gümrük vergilerinin seviyesi konusunda "dün gece bir karar verdiğini söylediğini" belirtti. "Başkan'ın önüne geçmek istemiyorum. Bugünün çok önemli bir gün olduğu açık. Şu anda ticaret ve tarife ekibiyle birlikte, bunun Amerikan halkı ve Amerikan işçisi için mükemmel bir anlaşma olduğundan emin olmak için mükemmelleştiriyor ve hepiniz bundan yaklaşık 24 saat sonra öğreneceksiniz" dedi.
Trump bugün TSİ 23.00'da Rose Garden'da "Amerika'yı Yeniden Zengin Yap Etkinliği "nde konuşma yaparak tarifeleri duyuracak
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter