Fed/Barkin: Belirsizlikler enflasyon ile mücadelenin son aşamasında ihtiyatlı olmayı gerektiriyor [FNC-NEWS]
- 25.02.2025 21:06
Richmond Fed Başkanı Tom Barkin, enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine geri döndüğü netleşene kadar merkez bankası faiz politikası konusunda bekle ve gör yaklaşımını izleyeceğini söyledi.
Barkin, Trump yönetiminden gelen ticaret ve diğer politika değişiklikleri veya diğer faktörlerden kaynaklanan mevcut belirsizliğin "enflasyonla mücadeleyi tamamlamaya çalışırken ihtiyatlı olmayı gerektirdiğini" söyledi.
"Böyle bir belirsizlik ortamında önemli para politikası değişiklikleri yapmak zor" diye konuşan Barkin, "Bu nedenle, bu belirsizliğin nasıl sonuçlanacağını ve ekonominin nasıl tepki vereceğini bekleyip görmeyi tercih ediyorum. Faizler, enflasyonun %2'lik hedefimize geri döndüğünden daha emin olana kadar mütevazı bir şekilde kısıtlayıcı kalmalıdır" dedi.
Barkin, Cuma günü açıklanacak Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin Ocak ayında gevşediğini göstermesini beklediğini söyledi. Bu arada Barkin, devam eden üretim artışı ve düşük işsizlikle ekonominin "iyi bir yerde" olduğunu söyledi. Ancak Barkin, Fed'in enflasyonu tamamen hedefe geri döndürmeye odaklanmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. "Kararlı olmamız kritik önem taşıyor" diye konuştu
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter