PİYASAYA BAKIŞ-HSBC, Filipinler Merkez Bankası'ndan bu yıl iki faiz indirimi daha bekliyor [FNC-NEWS]

  • 11.10.2024 12:00


HSBC, Filipin Merkez Bankası'nın (BSP) parasal gevşeme döngüsünü hızlandırmasının muhtemel olduğunu belirterek, bu yıl iki faiz indirimi daha öngördü.
HSBC Küresel Ekonomi Ekibi tarafından yazılan bir notta, enflasyon görünümünün iyileştiği, Eylül ayındaki tüketici fiyatları rakamının aşağı yönlü sürpriz yaptığı hatırlatıldı.
Notta, "Hindistan'ın pirinçteki ihracat kısıtlamalarını kaldırması temel gıda fiyatlarının düşmesine yardımcı oldu. Daha iyi arz, Filipinler'in TÜFE sepetinde büyük bir ağırlığa sahip olan pirincin perakende fiyatlarını düşürmeye yardımcı olacak." denildi.
HSBC bunun BSP'ye faiz oranlarını daha hızlı düşürmesi için alan sağlamasını ve hanelerin harcama gücü arttıkça tüketici harcamalarını ve özel talebinin artırmasını bekliyor.
HSBC Ekim ve Aralık aylarında 25 baz puanlık kesintiler öngörüyor.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter