Çin, lityum pil sektörünün genişlemesini düzenlemek için taslak kurallar yayınladı [FNC-NEWS]

  • 08.05.2024 12:52


Çin, sektördeki hızlı büyümenin sektör karlarını olumsuz etkilemesi ve uluslararası pazarda kapasite fazlası endişelerini artırmasının ardından lityum pil pazarını düzenlemek için taslak kurallar yayınladı.
Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yayınlanan tekliflerin lityum pil sektörünün sağlıklı gelişimini korumayı amaçladığı bildirildi.
Kurallar, lityum pil şirketlerine, üretim kapasitesini 'tam olarak' artıran üretim projelerini azaltma konusunda rehberlik edecek.
Ayrıca tarım arazileri ve ekolojik bölgeler üzerine inşa edilen projelerin kapatılması veya sıkı kontrol altına alınması ve kademeli olarak kaldırılması da gerekecek.
Lityum pil tedarik zinciri boyunca üretim kapasitesinin hızlı bir şekilde genişlemesi, pil ve hammaddeler de dahil olmak üzere ürünlerin fiyatlarında düşüşe yol açarak, dünyanın en büyük pazarında şirketlerin karlarına zarar verdi.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen geçen ay Çin'e yaptüzere küresel piyasaları ucuz mallarla doldurduğunu söyledi.
Ancak Çin, inovasyon ve eksiksiz tedarik zinciri sistemleriyle desteklenen endüstrilerinin daha rekabetçi olduğunu iddia ederek yanıt verdi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter