Fitch, Mısır'ın kredi notu görünümünü yükseltti [FNC-NEWS]

  • 04.05.2024 11:01


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Mısır'ın kredi notunu teyit ederken, görünümünü yükseltti.Fitch'ten yapılan açıklamaya göre, Ülkenin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu "B-" olarak teyit edildi.
Fitch, kredi notunun görünümünü "durağan"dan "pozitif"e revize edildi.
Not görünümünün yükseltilmesiyle ilgili değerlendirmede, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yapılan Ras El-Hekma anlaşmasının, esnek döviz kuruna geçiş ve para politikasının sıkılaştırılması nedeniyle yakın vadeli dış finansman risklerini önemli ölçüde azalttığı belirtildi. Söz konusu anlaşma 35 milyar dolar büyüklüğünde bulunuyor.
Fitch, İran ile İsrail arasındaki son dönemdeki doğrudan saldırıların, Gazze'nin ötesine geçme riskini artırsa da, askeri mübadelelerin hızla kontrol altına alınmasının, daha büyük bir yayılma potansiyelini sınırladığına işaret etti.
Fitch, Mısır hükümetinin Gazze'den büyük ölçekli mülteci akışını önlediğini düşünüyor Buna ek olarak Mısır'ın, yüksek enflasyonun ve yüksek genç işsizliği ile yönetimdeki zayıflığın da aralarında bulunduğu yapısal zorlukların tetiklediği daha büyük bir sosyal istikrarsızlık riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor.
 
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter