Avrupa'da emlak yatırımları 13 yılın en düşük seviyelerine indi [FNC-NEWS]

  • 25.04.2024 12:40


Borçlanma maliyetlerinin artmasından bu yana Avrupa emlak piyasalarında görülün durgunluk, yılın başında anlaşmaların 2011'den bu yana en düşük seviyelere inmesiyle daha da kötüleşti.
MSCI Real Assets tarafından derlenen verilere göre, ilk çeyrekte emlak yatırımları toplamı olan 34,5 milyar euro ile bir önceki yıla göre %26 azaldı. Faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin belirsizlik, alıcı ve satıcıların fiyat beklentileri arasında bir uçurum oluşturmaya devam ederken, bu düşüş yedinci çeyrek dönemlik düşüşe işaret etti.
Ticari gayrimenkul piyasasının en büyük parçası olan ofis mülkleri, hacimlerin %45 azalmasıyla ilk çeyrekteki düşüşlere öncülük etti. 
MSCI reel varlıklar araştırma başkanı Tom Leahy, "Çok yavaş geçen 2023'ün ardından, Avrupa'daki emlak yatırımlarının 2024'ün ilk çeyreğinde toparlanmaya başlayacağına dair umutlar vardı. Ancak tarihsel olarak düşük faiz oranlarının sona ermesine yönelik devam eden ve bazen acı veren yeniden ayarlama, piyasanın işlem yapmak için zor bir yer olmaya devam ettiği anlamına geliyor" dedi. 
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter