İngiltere'de ekonomik aktivite son 1 yılın en hızlı büyümesini gösterdi [FNC-NEWS]

  • 23.04.2024 11:53


İngiliz işletmeleri bu ay faaliyetlerinde yaklaşık bir yılın en hızlı büyümesini kaydetti.
Bununla birlikte, artan ücretler ile nakliye ve hammadde fiyatlarındaki artış nedeniyle işletmelerin maliyetleri de yaklaşık son bir yılın en hızlı artışını gösterdi ki bu da BoE'nin faiz oranlarını düşürme konusunda daha temkinli davranmasına neden olabilir.
Hizmet ve imalat sektörleri için S&P Global Birleşik Krallık Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Nisan ayında Mart ayındaki 52.8'den 11 ayın en yüksek seviyesi olan 54.0'a yükseldi.
Hizmetler endeksi 53,1'den 54,9'a yükselirken, imalat sektörü endeksi beklenmedik bir şekilde 50,3'ten 48,7'ye geriledi ve 50'nin altına düşerek daralma bölgesine girdi.
S&P Global Market Intelligence baş işletme ekonomisti Chris Williamson, verilerin Mart ayına kadar olan üç aylık dönemde %0,3 olarak tahmin edilen ekonominin Nisan ayında çeyreklik bazda %0,4 oranında büyüdüğüne işaret ettiğini söyledi.
Williamson, "Nisan ayına ilişkin ilk PMI anket verileri, Birleşik Krallık ekonomisinin geçen yılki resesyondan çıkışının ivme kazanmaya devam ettiğini gösteriyor" dedi.
Williamson, daha güçlü bir büyümenin, işletmelerin artan maliyetlerine karşılık olarak fiyatları yükseltme olasılığını artırdığını ve bunun da enflasyonu %2'lik hedefine döndürmeye çalışan BoE için bir zorluk teşkil ettiğini söyledi
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter