BDDK, bir yönetmelik ve bir tebliğ taslağını görüşe açtı [FNC-NEWS]

  • 19.04.2024 07:20


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Kalkınma ve Yatırım Bankalarında Mevduat Sayılmayacak Fonlara İlişkin Yönetmelik Taslağı" ile "Bu Bankaların Tabi Olacağı Kredi Sınırlarına İlişkin Tebliğ Taslağı"nı görüşe açtı.
BDDK açıklamasına göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 60 ıncı maddesinin dördüncü fıkrasının uygulanmasına yönelik hususları düzenleyen 2015/1 sayılı Genelgenin, 2020 yılında yapılan Kanun değişikliği çerçevesinde gözden geçirilmesi suretiyle, kalkınma ve yatırım bankalarının kredi müşterileri, ortakları ve ortaklıklarından sağlayabilecekleri fonlardan mevduat sayılmayacaklara ilişkin hususların düzenlenmesi ve uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik olarak ?Kalkınma ve Yatırım Bankalarında Mevduat Sayılmayacak Fonlara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı? (Yönetmelik Taslağı) hazırlandı.
Ayrıca, kredi kullandırımları bakımından kalkınma ve yatırım bankalarında ana sermaye ve kaldıraç oranına dayalı bir düzenleme çerçevesi oluşturulmasına yönelik ?Kalkınma ve Yatırım Bankalarında Kredi Sınırlarına İlişkin Tebliğ Taslağı? hazırlanmıştır. Söz konusu Tebliğ Taslağı ile kalkınma ve yatırım bankalarınca bir gerçek ya da tüzel kişiye veya risk gruplarına kullandırılabilecek kredilere ilişkin sınırların hesaplanmasına, raporlanmasına ve sınır aşımlarına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi öngörülmektedir. Bahse konu Taslaklara aşağıdaki bağlantı adreslerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/1222
https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/1221
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter