Polyester elyaf ithalatında mevcut önlemin gözden geçirilmesi için korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verildi [FNC-NEWS]

  • 19.04.2024 06:57


Polyester elyaf ithalatında mevcut önlemin gözden geçirilmesi için korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verildi.
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, 5503.20.00.00.00 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonunda (GTİP) yer alan ?Poliesterlerden? şeklinde tanımlanan polyester elyaf ithalatında 23/8/2021 tarihli ve 4412 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Polyester Elyaf İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar kapsamında uygulanan korunma önleminin süresinin uzatılması için yerli üreticiler tarafından yapılan başvuru üzerine soruşturma açılması konusu değerlendirildi.
Yapılan değerlendirme sonucunda, polyester elyaf ithalatı için yürürlükte bulunan korunma önleminin ciddi zararı önlemek veya gidermek için gerekli olmaya devam edip etmediğinin tespit edilmesi ve yerli üreticilerin piyasa koşullarına uyumlarının ayrıntılı olarak incelenebilmesi amacıyla mevcut önlemin gözden geçirilmesi için korunma önlemi soruşturması açılmasına oybirliği ile karar verdi.
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter