AB/Borrell: İran'a yönelik yaptırımların genişletilmesi üzerinde çalışmaya başlayacağım [FNC-NEWS]

  • 16.04.2024 21:20


AB dış politika şefi Josep Borrell, bazı AB üye ülkelerinin İran'a yönelik yaptırımların genişletilmesini istediğini ve bu öneri üzerinde çalışmaya başlayacağını söyledi.
Borrell, AB dışişleri bakanlarının saldırının yankılarını görüşmek üzere düzenledikleri acil video konferansın ardından konuştu.
Borrell gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bazı üye devletler, İran'a yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin genişletilmesini önerdi. Bu yaptırımlarla ilgili gerekli çalışmaların başlatılması talebini Dış Eylem Servisi'ne göndereceğim" dedi.
İran'ın Rusya'ya insansız hava aracı tedarikini engellemeyi amaçlayan yaptırım rejimini füze tedarikini de kapsayacak şekilde teklifin genişletileceğini ve Orta Doğu'daki vekillere yapılan teslimatları da kapsayabileceğini ifade eden Borrell, Almanya, Fransa ve diğer bazı AB üyelerinin böyle bir öneriyi açıkça desteklediklerini belirtti. 
Borrell öneriyi desteklediğini ve bakanların Pazartesi günü Lüksemburg'da yapılacak toplantıda tekrar görüşebilmeleri için diplomatların önümüzdeki günlerde öneri üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter