Fed/Jefferson: Mevcut kısıtlayıcı politika duruşunun daha uzun süre devam ettirilmesi uygun olacak [FNC-NEWS]

  • 16.04.2024 21:14


Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, enflasyonun beklendiği gibi yavaşlamaması halinde "mevcut kısıtlayıcı politika duruşunun daha uzun süre devam ettirilmesinin uygun olacağını" söyledi.
Jefferson, "Temel görünümüm, politika faizinin mevcut seviyesinde sabit tutulmasıyla birlikte enflasyonun daha da düşeceği ve işgücü talebi ile arzının yeniden dengelenmeye devam etmesiyle işgücü piyasasının güçlü kalacağı yönünde olmaya devam ediyor. Elbette görünüm hala oldukça belirsiz ve gelen veriler enflasyonun şu anda beklediğimden daha kalıcı olduğunu gösterirse, mevcut kısıtlayıcı politika duruşunu daha uzun süre devam ettirmek uygun olacaktır. Enflasyonu %2'ye geri getirme konusunda tamamen kararlıyım" dedi.
Jefferson yaptığı açıklamada, enflasyonun yavaşlaması yönündeki temel beklentinin devam etmesine karşın, "son üç aydaki enflasyon verilerinin geçen yılın ikinci yarısındaki düşük değerlerin üzerinde olduğunu", istihdam artışı ve perakende harcamalarının ise beklenenden daha güçlü seyrettiğini belirtirken, "Enflasyonu düşürme konusunda kayda değer bir ilerleme kaydetmiş olsak da, %2'lik enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde geri getirme işi henüz bitmiş değil" ifadelerini kullandı.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter