Fed/Powell: Enflasyon konusunda güvene ulaşmak beklenenden daha uzun sürecek gibi görünüyor [FNC-NEWS]

  • 16.04.2024 20:58


Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin güçlü olmasına rağmen enflasyonun merkez bankasının hedefine geri dönmediğini söyledi ve faiz indirimlerinin yakın zamanda gerçekleşme ihtimalinin daha da az olduğuna işaret etti.
ABD-Kanada ekonomik ilişkilerine odaklanan bir politika forumunda konuşan Powell, enflasyon düşmeye devam ederken, mevcut politika durumunun bozulmadan kalması gerektiğini söyledi.
Powell, "Son veriler sağlam bir büyüme ve işgücü piyasasında devam eden gücü gösteriyor, ancak aynı zamanda %2 enflasyon hedefimize geri dönme konusunda bu yıl şimdiye kadar daha fazla ilerleme kaydedilmediğini gösteriyor" dedi.
Merkez bankası yetkililerinin son açıklamalarını tekrarlayan Powell, enflasyon hedefe yaklaşana kadar mevcut politika seviyesinin muhtemelen yerinde kalacağını belirtti.
"Son veriler bize açıkça daha fazla güven vermedi ve bunun yerine bu güvene ulaşmanın beklenenden daha uzun süreceğini gösteriyor" diye konuşan Powell, "Bununla birlikte, politikanın karşı karşıya olduğumuz risklerle başa çıkmak için iyi bir konumda olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Powell, enflasyon daha fazla ilerleme gösterene kadar, "Mevcut kısıtlama seviyesini gerektiği kadar sürdürebiliriz" dedi.
Hazine getirileri Powell'ın konuşmasıyla yükseldi. Özellikle Fed'in faiz hamlelerine duyarlı olan gösterge 2 yıllık tahvil kısa süreliğine %5'i aşarken, gösterge 10 yıllık tahvil getirisi yarım puan yükseldi. .

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter