Çimsa, pay başına 0,95 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak [FNC-NEWS]

• 01.04.2024 06:23

Çimsa, pay başına 0,9517855 TL nakit kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunacak.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Olağan Genel Kurul 25 Nisan'da toplanacak.
Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında aşağıdaki karar verilmiştir.
Şirketimiz tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" (II-14.1) uyarınca hazırlanan ve PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından bağımsız denetimden geçmiş 01.01.2023-31.12.2023 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarımıza göre 2.937.400.251,00 TL dönem net karı elde edilmiştir.
SPK Mevzuatına uygun olarak hesaplanan 2023 yılına ait söz konusu konsolide dönem net karı üzerinden, Esas Sözleşmenin 26. maddesi gereği ve SPK Tebliğlerine uygun olarak, Yasal Yükümlülükler ve Kontrol Gücü Olmayan Paylar düşüldükten sonra kalan 2.490.892.519,00 TL tutarındaki Net Dağıtılabilir Dönem Karının aşağıdaki şekilde dağıtılmasına,
Birinci Kâr Payı 47.279.554,70 TL
İkinci Kâr Payı 952.720.445,30 TL
Toplam Brüt Kar Payı 1.000.000.000,00 TL
Genel Kanuni Yedek Akçe (2.Tertip) 95.272.044,53 TL
Olağanüstü Yedek 1.395.620.474,47 TL
Kar dağıtımının yukarıdaki esaslara göre yapılması neticesinde, Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre hazırlanan yasal kayıtlarımızda yer alan Net Dağıtılabilir Dönem Karından Yasal Yükümlülükler ayrıldıktan sonra, dağıtılacak 1.000.000.000,00 TL brüt kar payının dönem net karından karşılanmasına, kalan tutarın olağanüstü yedeklere aktarılmasına,
Böylelikle 2023 yılı Karından 945.591.094,00 TL sermayeyi temsil eden pay sahiplerine hukuki durumlarına bağlı olarak 1.000.000.000,00 TL (Brüt) Kar Payının 29.04.2024 tarihinden itibaren nakden dağıtılması hususunun 25.04.2024 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulun onayına sunulmasına karar verilmiştir."

Foreks
Metals Market