Şili, lityum üretimini ikiye katlamayı amaçlıyor [FNC-NEWS]

  • 29.03.2024 06:51


Şili Maliye Bakanı Mario Marcel, pil tedarik zincirindeki bolluk nedeniyle sarsılan küresel lityum endüstrisi için uzun vadeli riskin, hala metalin çok fazla üretimi değil, çok az üretilmesi olduğunu söyledi.
Dünyanın iki numaralı üreticisi Şili'nin Maliye Bakanı, önümüzdeki yıllarda arz fazlası yerine, yenilenen bir kıtlık riskinin fiyatların yükselmesine neden olacağını ve alternatif pil teknolojilerini daha uygulanabilir hale getireceğini belirtti. 
Marcel, "Elektromobiliteye yönelik lityum pil üretiminin karlı ve çekici kalabilmesi için üretimin artması gerekiyor." dedi.
Şili üretimin artırılması için üzerine düşeni yapmayı planlıyor. Bu hafta hükümet, yeni bir kamu-özel sektör modeli kapsamında önümüzdeki on yılda üretimi ikiye katlama planının bir parçası olarak madenciliğe açılacak tuz yataklarının bir listesini açıkladı.
Lityum fiyatları, pil üreticilerinin artan elektrikli araç satışları nedeniyle stok yapmasıyla 2022'nin sonlarına doğru yükselmesinin ardından, alıcıların stoklarını azaltması ile hızla geriledi. 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter