ABD'nin Baltimore limanından 6 hafta kömür ihracatı yapılamayacak [FNC-NEWS]

  • 27.03.2024 06:29


Xcoal Energy & Resources LLC'nin CEO'su Ernie Thrasher, Baltimore'daki köprünün çökmesinin ABD'nin ikinci büyük kömür ihracat terminalinden 6 hafta kömür ihracatını durdurabileceğini ve 2,5 milyon tona kadar kömürün taşınmasını engelleyebileceğini söyledi.ABD geçen yıl yaklaşık 74 milyon ton kömür ihraç etti ve Baltimore bu malın ikinci en büyük terminali. 
Birkaç tedarikçiyle çalışan Pennsylvania'lı kömür ticaret firması Xcoal'dan Thrasher, "Diğer limanlara bir miktar yönlendirme göreceksiniz, ancak diğer limanlar oldukça yoğun. Ne kadar yönlendirme yapabileceğinizin bir sınırı var" dedi.
Thrasher, Baltimore'un küresel deniz kömürünün %2'sinden daha azını sevk ettiğini, dolayısıyla köprünün çökmesinin küresel fiyatlar üzerinde çok az etkisi olacağını da savundu. 
Thrasher, "Tedarik zinciri açısından bazı aksaklıklara veya kaosa neden olacaktır. Ancak asıl soru, herhangi bir küresel etkiden çok Hindistan üzerindeki etkisi." diye konuştu.
Hindistan'ın yıllık kömür talebi 1 milyar tonun üzerinde ve ülke son mali yılda yaklaşık 238 milyon ton kömür ithal etti ve bunun yaklaşık %6'sı ABD'den sevk edildi. Analiz firması Energy Aspects'in bir araştırma notuna göre, ithalatın yaklaşık 12 milyon tonu Baltimore'dan yapıldı.
Energy Aspects notunda ayrıca Baltimore'daki deniz trafiğinin en fazla iki ya da üç hafta kesintiye uğrayacağı öngörüldü. Notta, bazı kömür sevkiyatlarının geçici olarak Norfolk, Virginia gibi diğer limanlara yönlendirilebileceği de belirtildi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter