Sun Tekstil ile Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği protokolü imzalandı [FNC-NEWS]

  • 26.03.2024 21:03


Sun Tekstil ile Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında mesleki ve teknik eğitimi güçlendirme iş birliği protokolü imzalandı. Bu işbirliği ile öğrencilerin işletmede mesleki eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapılması hedefleniyor. 
Sun Tekstil ile Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?nde mesleki ve teknik eğitimi güçlendirme iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan bu protokol ile mesleki ve teknik eğitimde istihdam ve üretim ilişkisini geliştirmek için öğretmenlere, öğrencilere eğitimler verilmesi, öğrencilerin işletmede mesleki eğitimlerinin gerçekleştirilmesi, istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapılması, okul, atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilerle desteklenmesini amaçlanıyor. 
Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü?nde gerçekleştirilen protokol törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Raşit Alpay Karataş, Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi İsmail Gündüz, Sun Tekstil İnsan Kaynakları Grup Müdürü Özge Özbay, İnsan Kaynakları Yöneticisi Nihan Selçuk ve İnsan Kaynakları İş Ortağı Emre Artık katıldı.
Sun Tekstil İnsan Kaynakları Grup Müdürü Özge Özbay, ?Lise ve üniversitelerle yaptığımız işbirlikleri ve çeşitli staj programlarımız sayesinde gelecek nesillere ilham kaynağı olmayı amaçlıyoruz. Amacımız, lise ve üniversite öğrencilerine deneyim kazandırarak onları profesyonel hayata hazırlamak. Öte yandan Sun Tekstil Ailesini genişletirken, çağın ve yeni neslin ihtiyaçlarından, Z kuşağının anlam arayışından ilham alıyoruz. Genç yeteneklerin şirketimize ve iş hayatına kazandırılmasına çok önem veriyoruz. Bir parçası olduğumuz program ve projeler sayesinde hem kurum kültürümüzü yaygınlaştırıyor, hem de istihdam gücünü artırıyoruz.? derken
Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Raşit Alpay Karataş da "İmzaladığımız bu protokol ile okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri alanı öğrencilerinin ve mezunlarının hızlı bir şekilde üretime kanalize olmalarını sağlayacağız. Sun Tekstil yetkililerine ve bu protokolün hazırlanmasında emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu. 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter