***MMCAS*** MMC SANAYİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

  • 07.03.2024 23:37

***MMCAS*** MMC SANAYİ VE TİCARİ YATIRIMLAR A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

    Şirketimiz pay senedinde yaşanan olağandışı fiyat hareketleri dolayısıyla yatırımcılarımızdan bilgi talepleri gelmektedir.Yatırımcılarımızı bilgilendirmek ve uyarmak adına bu açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.
    Telegram grupları, X (twitter.com) sosyal paylaşım sitesi ve bazı internet sitelerinde Şirketimizin pay senedi fiyatına ilişkin dayanaksız, makul bir ekonomik veya finansal gerekçeyle açıklanamayacak paylaşım ve yorumlar yapıldığı görülmüştür. Bu paylaşımlarda açıkça şirketimizin pay senedi üzerinden manipülasyon yapılmaktadır. 
    Bahsedilen bu platformlarda yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan bu kişilerin tespiti amacıyla ilgili yazışmalar, paylaşımlar kayıt altına alınmış ve ilgililer hakkında Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 ve 107/2 maddeleri kapsamında suç duyurusu yapılmıştır. Yatırımcılarımızı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun "Yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar" başlıklı paylaşımını okuyarak, bu hususlara dikkat etmesini, bunlara aykırı davranan kişi ya da kişileri gerekli mercilere şikâyet etmeleri büyük önem arz etmektedir.
 https://spk.gov.tr/yatirimcilar/sermaye-piyasasinda-piyasa-dolandiriciligi-manipulasyon/yatirimcilarin-dikkat-etmesi-gereken-hususlar
    Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur. 





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1256619


BIST