Naturel Yenilenebilir Enerji, iki şirket ile toplam 20,82 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladı [FNC-NEWS]

  • 01.03.2024 08:59


Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ, iki şirket ile toplam 20,82 milyon dolar tutarında "Anahtar Teslim Arazi Tipi Öztüketim Güneş Enerji Santrali" kurulumu sözleşmesi imzaladı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, güneş enerji santralleri anahtar teslimi müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri TAŞ'nin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere "Anahtar Teslim Arazi Tipi Öztüketim Güneş Enerji Santrali" kurulumu sözleşmesi imzalandı.
Açıklamada, "İlgili sözleşme projenin arazi geliştirmesi, proje geliştirmesi, lisanslama, ÇED ve imar süreçleri dahil uçtan uca tüm süreçlerini kapsamaktadır.  Söz konusu yatırım ile güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanırken aynı zamanda karbon emisyonunun azalmasına da büyük katkıda bulunulacaktır. Sözleşme bedeli KDV hariç 7.807.800,00 USD'dir (242.979.516,78 TL+KDV)." denildi.
KAP'a gönderilen diğer açıklamada ise Oğuz Tekstil San. ve Tic. AŞ'nin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret AŞ ile "Anahtar Teslim Arazi Tipi Öztüketim Güneş Enerji Santrali" kurulumu sözleşmesi imzalandığı belirtildi. 
Açıklamada şöyle denildi:
"İlgili sözleşme projenin arazi geliştirmesi, proje geliştirmesi, lisanslama, ÇED ve imar süreçleri dahil uçtan uca tüm süreçlerini kapsamaktadır.  Söz konusu yatırım ile güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanırken aynı zamanda karbon emisyonunun azalmasına da büyük katkıda bulunulacaktır. Sözleşme bedeli KDV hariç 13.013.000,00 USD'dir (404.965.861,30 TL+KDV). "
 
 

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter