ARD Grup, EARS Projesi ile ilgili TÜBİTAK ile sözleşme imzaladı [FNC-NEWS]

  • 27.02.2024 06:21


ARD Grup Bilişim Teknolojileri Anonim Şirketi, EARS projesinde Ar-Ge çalışmaları ve yazılımlar için desteklemeye esas tutarı yaklaşık 2,4 milyon TL pay almak üzere TÜBİTAK ile sözleşme imzaladı.
ARD Grup'tan KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Uluslararası 35'den fazla ülke arasında Ar-Ge ve inovasyon ağı kuran EUREKA şemsiyesi altında ITEA 3 kümelenmesi CALL 2021 kapsamında, firmamız 21017 çağrı numaralı EARS (Environment Adaptive Recommendation System) projesinin ulusal ve uluslararası proje koordinatörü olarak yer almıştır. TÜBİTAK 1509- Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri değerlendirme süreci başarı ile sonuçlanan, TÜBİTAK'a sunulan ismi ile EARS-FARKLI SEKTÖRLERE UYARLANABİLEN ÖNERİ SİSTEMLERİ projesi Türkiye, Belçika, Portekiz ve İspanya dahil 4 (dört) ülkeden 10 (on) firmanın konsorsiyum iş birliğiyle proje yürütülecektir.
Söz konusu projede ARD Grup Bilişim Teknolojileri Anonim Şirketi kendi iş yükümlülüğü kapsamında yapacağı Ar-Ge çalışmaları ve yazılımlar için desteklemeye esas tutarı 2.385.341,30 TL tutarında pay almak üzere TÜBİTAK ile sözleşme imzalamış olup, ilgili sözleşme tarafımıza 26.02.2024 tarihi itibari ile tebliğ edilmiştir."

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter