Bagfaş'ın uluslararası tahkim kararı davası temyiz başvurusu reddedildi ve tenfiz kararı kesinleşti [FNC-NEWS]

  • 15.01.2024 06:21


Bagfaş, ThyssenKrupp Industrial Solutions AG ile uluslararası tahkim kararı davasında temyiz başvurusunun reddine karar verildiğini ve tenfiz kararının kesinleştiğini bildirdi.
Bagfaş, kararda hükmedilen ödemelerin şirket tarafından ayrılan karşılıktan karşılanmak üzere ThyssenKrupp Industrial Solutions AG'ye yapılacağı ifade edildi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"2015 yılının 3. çeyreğinden itibaren devreye alınmaya başlanarak üretime geçen CAN/AN kimyevi gübre üretim tesisimize ilişkin olarak yüklenici ThyssenKrupp Industrial Solutions AG ile şirketimiz arasındaki üretim tesisinin garanti testlerinin mukavele şartlarınca yerine getirilememesinden kaynaklı Uluslararası Tahkim Mahkemesi (International Court of Arbitration) nezdindeki tahkim yargılamasının yüklenici (a) ThyssenKrupp Industrial Solutions AG lehine sonuçlandığı ve şirketimizin ThyssenKrupp Industrial Solutions AG'ye takriben 24.500.000 EURO tutarında ödeme yapması doğrultusunda karar verildiği ve (b) uluslararası tahkim kararının Türkiye'de doğrudan icrası mümkün olmadığından ThyssenKrupp Industrial Solutions AG tarafından Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde kararın tenfizi için başvuru yapılması gerekli olduğu ve beklendiği şirketimizce daha önce kamu ile paylaşılmıştı.
Yine, yüklenici tarafından açılan tenfiz davasında ilk derece mahkemesi olarak İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi, yüklenicinin davasının kabulüne ve Uluslararası Tahkim Mahkemesi kararının tenfizine karar verildiği ve bu karara karşı avukatlarımızca istinaf kanun yoluna başvurulacağı bilgisi verilmişti.
İstinaf incelemesini gerçekleştiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi'nin bugün avukatlarımıza tebliğ edilen kararı ile istinaf başvurumuzun reddine karar verilmiş olup işbu karara karşı yasal süresi içerisinde temyiz kanun yoluna başvurulmuştu. Yapılan temyiz incelemesi sonucunda, Yargıtay 6. Hukuk Dairesi'nin E. 2023/3007K. 2023/4212 sayılı ve 12 Aralık 2023 tarihli kararı ile temyiz başvurumuzun reddine karar verilmiş ve tenfiz kararı kesinleşmiştir. İşbu Yargıtay kararı şirketimiz avukatlarına bugün tebliğ edilmiş olup ilgili durum şirketimiz tarafından yine bugün öğrenilmiştir.
Kararda hükmedilen ödemeler şirketimiz tarafından ayrılan karşılıktan karşılanmak üzere ThyssenKrupp Industrial Solutions AG'ye yapılacaktır."

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter