Pamel Yenilenebilir Enerji Adıyaman Şifrin HES Santralinin hidromekanik unsurları ile yükleme havuzlarının bağlantı kısmında hasar oluştu [FNC-NEWS]

  • 15.02.2023 06:23


Pamel Yenilenebilir Enerji Adıyaman Şifrin HES Santralinin hidromekanik unsurları ile yükleme havuzlarının bağlantı kısmında hasar oluştu.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bilindiği üzere Şirketimiz Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim A.Ş. bünyesinde, Adıyaman ve Erzurum illerinde 2 adet HES ile Ankara ilinde 4 adet GES olmak üzere toplam 6 adet yenilebilir enerji santrali bulunmaktadır. Sözkonusu 6 adet üretim tesisimizden birisi olan ve 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin etki alanında yer alan Adıyaman Şifrin HES Santralimizde yapılan ilk tespitlerde santralde önemli nitelikte bir hasar oluşmamış olmakla birlikte, santralin hidromekanik unsurları ile yükleme havuzlarının bağlantı kısmında hasar oluştuğu tespit edilmiş olup, detaylı incelemelerimiz devam etmektedir. Söz konusu detaylı incelemelerimizin tamamlanmasını takiben daha detaylı açıklama ayrıca yapılacaktır.
Öte yandan Adıyaman Şifrin HES Santralimiz deprem v.b. doğal afetlere karşı sigortalı olup, ortaya çıkması muhtemel tüm giderler/kayıplar sigorta poliçemiz kapsamında tazmin ettirilecektir. "

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter