Yunanistan menşeli ?rafine edilmiş bakırdan ince ve kalın borular? ürünü ithalatına yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi [FNC-NEWS]

  • 12.10.2022 06:35


Yunanistan menşeli ?rafine edilmiş bakırdan ince ve kalın borular? ürünü ithalatına yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi.
Ticaret Bakanlığının "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğ'e göre, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayii ve Ticaret AŞ tarafından yapılan, Yunanistan menşeli ?rafine edilmiş bakırdan ince ve kalın borular? ürünü ithalatına yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önleme ilişkin nihai gözden geçirme soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esaslarının belirlenmesi yönünde başvuru sonuçlandı. 
Yapılan inceleme sonucunda, bir nihai gözden geçirme soruşturması açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu Kararı ile Yunanistan menşeli önlem konusu ürüne yönelik olarak Yönetmeliğin 35 inci maddesi çerçevesinde bir nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verildi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey