BASIN BÜLTENİ-TÜRSAB/Bağlıkaya: Türk turizminin başarı hikayesinde seyahat acentaları başrolde [FNC-NEWS]

  • 14.09.2022 18:15
ya tanıtırken, yol gösterici ilkelerinizin daima koruyucusu ve kollayıcısı olacağız.
Eşsiz vatanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiniz doğrultusunda durmaksızın çalışmaya devam edeceğimize huzurunuzda söz veriyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.?
Daha sonra Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün mozolesine çelenk bırakan TÜRSAB Heyeti, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi ve Anıtkabir Müzesi ziyaret etti.
BAĞLIKAYA: ?TÜRK TURİZMİNİN BAŞARI HİKAYESİNDE SEYAHAT ACENTALARI BAŞROLDE?
TÜRSAB Heyeti, Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Kent Konseyi?nde öğle yemeğine katıldı. Yemekte günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, şunları kaydetti:
?Bundan tam 50 yıl önce 14 Eylül 1972?de kurulan Türkiye Seyahat Acentaları Birliğimiz, yarım asırdan bu yana bir meslek kuruluşu olmanın çok çok ötesine geçen çalışmalarla ülkemiz turizmine hizmet veriyor. Aradan geçen bu 50 yıllık süreçte seyahat acentalarının çalışmaları neticesinde Türk turizmi, dünyada en önemli destinasyonlar arasına girmeyi başardı. 1972 yılında Türkiye?ye gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon kişi, ülkemizin turizmden elde ettiği gelirse yalnızca 103 milyon dolardı. Bug