Türkiye Tarım, İSO 2021 yılı listesine Tarım Kredi Yem, GÜBRETAŞ ve Tarım Kredi Birlik şirketleriyle girdi [FNC-NEWS]

  • 01.06.2022 11:40


İstanbul Sanayi Odası'nın 2021 yılı araştırma sonuçları açıklandı. ?Türkiye?nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu? araştırması sonuçlarına göre, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 2021 yılı listesine Tarım Kredi Yem, GÜBRETAŞ ve Tarım Kredi Birlik şirketleriyle girdi.
İSO?nun araştırma sonuçlarına göre 2021 yılında, Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 136,8 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu olma unvanını korudu. Listede Tarım Kredi Kooperatifleri, geçen yıl da olduğu gibi Tarım Kredi Yem, GÜBRETAŞ ve Tarım Kredi Birlik şirketleriyle yer alarak İSO 500 listesine damga vurdu.
Pandemiye rağmen yatırımlar devam etti
Bünyesinde yer alan 12 fabrikayla Türkiye?de yem ve süt sektörünün tedarik ihtiyacının yüzde 10?unu karşılayan TK YEM, İSO?nun En Büyük Sanayi Kuruluşları listesinde 131. sırada yer aldı. 1968 yılından beri hazırlanan listede 45 yıldır aralıksız bulunma başarısı gösteren GÜBRETAŞ, 2021 yılında geçtiğimiz yılı göre büyük bir atılım yaparak 137. sıraya yükseldi. Listeye ilk kez giren 2020 yılında giren 2021 yılında da bu başarısını tekrar eden Tarım Kredi Birlik genel sıralamada 412 . sırada yer aldı.
Tarladan sofraya tarımsal üretimin her alanında üreticilerin yanında yer alan Tarım Kredi Kooperatifleri, pandemi ve bağlı ekonomik dalgalanmaya karşın sanayi yatırımları ve üretimine aralıksız devam etti. Piyasada fiyat regülasyonu ve vatandaşların kaliteli gıdaya uygun fiyatlarla ulaşması için sorumluluk alan Tarım Kredi Kooperatifleri, şirketleriyle de ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alarak ekonomiye verdiği katkıyı tescillemiş oldu.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey