ANALİZ-FOMC Tutanaklarından Detaylar(IKON Menkul) [FNC-NEWS]

  • 26.05.2022 06:12

























 



FOMC Tutanaklarından Detaylar ve İlk Fiyatlamalar...
Bu akşam saat 21:00?de FED?in 50 baz puan faiz artışı gerçekleştirdiği Mayıs toplantısının tutanakları yayımlandı. Genel olarak üyeler arasında fikir birliği var. Bazı üyeler sıkılaşmaya dair endişelerini dile getirse de mevcut politikaya uyma eğilimindeler.Tutanaklar sonrası ilk fiyatlamalarda Dolar Endeksi?nde kararsızlıkla birlikte genel olarak gün içi seviyelerini  koruduğunu görüyoruz.  Ons Altın yaklaşık 4$ yükselerek 1851 seviyelerinde. SP500 vadeli endeksi ilk karar anında aşağı yukarı sert hareketler çizse de şuan için açıklanmadan önceki seviyelerde.  ABD 10 yıllık tahvil faizi ise 0.02 puan gerileyerek %2.75 bölgesinde
Son olarak CME FED Watch göstergesine göre Haziran ayında 50 bp faiz artışı ihtimali %93.3, Temmuz ayında 50 bp faiz artış ihtimali %89.4 (dün %94.7 düzeyindeydi) düzeyinde.Eylül toplantısında ise %62 ile 25 baz puan faiz artış ihtimali önde gözüküyor.Tutanaklardaki önemli notlar şu şekilde *Enflasyon riskleri yukarı yönde ilerledi.*50 baz puanlık karar oy birliği ile alındı. Sonraki toplantıda da 50 baz puanlık artış uygun olarak değerlendirildi.*Birkaç üye bilanço daraltımının hazine likiditesini ve özek sektörün aracılık kapasitesini bozabileceğinden endişeliydi.*Çin?in Nisan ayındaki covid karantinaları ve Rus-Ukrayna savaşı riskleri arttırdı.*Faiz artışlarından sonra bu yık ekonominin riskleri değerlendirilmeli.*Yüksek getirili emtia fiyatları konusunda endişe var*Üyelerin çoğu, sıkı iş gücü piyasası ve ücret baskılarının bir  süre daha devam etmesini bekliyor.*Daha yüksek ücretler ve ürün/hizmet maliyeti tüketicilere yansıtılıyor.*Genel ekonomik faaliyetler ilk çeyrekte yavaşlamış olsa da, hane halkı harcamaları ve işletme sabit varlık yatırımları güçlü kaldı.




 
























Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://www.metalsmarket.net
https://www.montelnews.com/tr
http://twitter.com/ForeksTurkey
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.