ANALİZ-ONS Gümüş Fiyatları(Yatirimim.com) [FNC-NEWS]

  • 11.05.2022 15:37


Ons gümüş toparlanma uğraşına rağmen yılın başından bu yana en dip seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Ara ara mütevazı kazanımlar gösteren ons gümüş şu aralıkta 21,77 $ seviyesinde işlem görüyor. Altın/gümüş oranı 85 üzerinde konumlanırken ekonomide işlerin yolunda gitmediğinin sinyalini veriyor. Bu orana bakıldığında ons gümüşün piyasada olması gereken seviyenin çok altında ucuz konumlandığı görülüyor.
Ons gümüş mütevazı gün içi toparlanma hareketlerinden yararlanmaya çalışmak için mücadele ediyor. Gümüş dünkü işlemlerde, seansın ilk yarısında, günlük işlem aralığınınık bir düşüş eğilimi gösteren ons gümüşte pozisyon almadan öncesinde kısa vadeli bir konsolidasyon veya mütevazı bir toparlanma görmeden hareket etmeleri uygun olmayacaktır. Ons gümüşün avantajı olarak yorumlanabilecek bir olgu da ABD dolar endeksinin muhtemelen olabildiğince zirve seviyesinde bulunması ve bu noktadan itibaren bir gevşeme gösterebileceği ihtimali. Bilindiği üzere çok güçlü bir ABD dolar endeksi değerli metaller ile ters yönde hareket ediyor ve değerli metal fiyatlarını baskılıyor.
Ons gümüşte 21 $ seviyesinde güçlü bir destek bölgesi mevcut. Ons gümüş toparlanma girişiminde bulunduğunda öncelikle 22 $ bölgesinde kurulu olan kuvvetli direnç bariyerini kırması gerekmektedir. Değerli metalin 22 $ - 22,40 $ aralığındaki bölge yeni satışları getirme ihtimali barındırmakla birlikte eğer metal 22,40 $ seviyesini yukarı yönde kırarsa hızlı kazanımlar gösterebilir. Bu bölgenin üzerinde boğalar eğer güç kazanabilir ve sürekliliklerini koruyabilirse fiyat ons başına kısa vadede 23 $ seviyesine kadar çıkabilir.
 

Foreks Haber Merkezi ( atırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali